fredag 27 april 2012

Lisabon

Torsdag den 26/4 kl 17:02
Lazyjackspåsen fixad. Lanterna lagad och vi är nytankade. Första dagen med bara lite vind. Mats har tagit in på samma hotell som jag bodde på när jag var här i oktober och han har biljett hem på lördag. Vårt mål är nu att gå till En hamn utanför Lisabon 150 M. Nu kommer Petter med en kopp kaffe. Känns som vanligt fint att komma ut på vattnet. 

Vi funderar på att ev stanna ett dygn i Lisabon och sedan ta ett större språng upp till La Corona....men som vanligt är det vinden som styr. Vi tänker inte gå i hård nordlig vind utan då avvaktar vi. Vi gör 6 knop med lite hjälp av storen.

Fredag 03:12
Nu har vi passerat Portugals sydvästra udde och går nästan rakt norrut. Vi har 93 M kvar till Cascais utanför Lisabon. Vind nordnordväst ca 7 m/s. Vi håller ut väl från kusten för att undvika nät.

05:01
Vi tuffar på bra. Har nu gjort halva distansen....74 M kvar.....

18:00
Framme och vi har tankat och klarerat in. Det blev en riktigt behaglig transport med lååånga atlantdyningar när vi gick ut på 1000 meters djup för att slippa nät under natten. Petter satte på sig springskorna och ska undersöka omgivningen. Trolig liggdag imorgon för att besöka Lisabon.....nu kolla gribfiler...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar