måndag 14 mars 2011

Vi blir kvar

Vi blir kvar här två dagar till. Siroccon som den heter här ylar i riggarna igen och riktningen är rakt på nosen dit vi ska. Vi har fått lite kritik för att vi seglat båtarna i för hård vind så vi rättar efter arbetsgivaren....Vår grannbesättning har fått problem (medicinska) och tvingats avbryta och åka hem. Det kommer en ny besättning och tar hand om vidare transport. Dom kommer också att behövas eftersom Navigare Har fler båtar på gång. Tur att detta uppehåll kommer på La Magdalena som är så trevligt och med många alternativa sysellsättningar. Har via en av seglarvännerna på den andra båten fått kontakt med en kompis till honom som är Italienare och seglare och som kan förse oss med bättre vindförutsättningar. Imorgon blire nog en bussutflykt. Ska nu försöka uppdatera mig på det fruktansvärda som händer i Japan. Lev väl i all snö.

6 kommentarer:

 1. Hej
  Kjell ringde och berättade vad som hänt dem trist. Hoppas ni får fortsatt fina resor och att vi ses för att prata roliga minnen så småningom
  Ha det bra
  Odd

  SvaraRadera
 2. Se nu till att vila kropp och själ under "extradagarna" på La Maddelena. Det behöver ni, för det har varit lite väl småjävligt på slutet. Snart kommer solskensdagarna.

  / Olle L

  SvaraRadera
 3. Glömde ordspråket. Den här definitionen på kurs passar bra in på Pelles rapport om motvind, tycker jag:

  "Kurs är den riktning i vilken kapten vill föra båten och varifrån vinden som regel blåser."

  Olle L

  SvaraRadera
 4. Hej Anders! Ditte här. Pappa har pratat så mycket om det ni gör och tipsade om bloggen. Wow, säger jag bara. Sicken grej! Gamla filmaren i mig ser fantastiskt dokumentärfilmsmaterial... Synd bara att jag är den sjösjuka sorten, rädd för djupt vatten och fullkomligt sjöoduglig...Haha. Men jag skulle kanske ge pappa en intensivutbildning i kamerateknik och dokumentärfilmning och skicka iväg honom till er!? Hur som haver; kul att höra om era äventyr. Hoppas du/ni har det fint, och god fortsatt resa!

  SvaraRadera
 5. Hej igen från syster och svåger. Här har varit koltrastsång, intensiv vårvintersol och snabbsmältande snömassor. Litet bakslag ikväll med -minus 6 men våren är på G! Har i kväll varit på vår kurs i Stockholms historia -vi är inne på tredje terminen och det blir bara roligare och mer intressant ju mer vi lär oss. Vi är väl ett par dammiga kufar men alla kan ju inte brottas med naturkrafterna till havs -det räcker med en i familjen!! Lycka till i fortsättningen.

  SvaraRadera
 6. Hej Joss o även Pelle

  Är ledig från skolan idag o ska försöka sitta lite på målerikontoret men fingrarna gick till er.
  Synd att Göran o jag inte har gått i pension nu för då kanske, kanske vi oxå hade kunnat transportat.(det är enda gången jag vill vara äldre) Joss GRATTIS till födelsedag den här månaden. Jag förstår att ni har det bra...drick gammeldansk för magen!
  Vi far till Frankrike 5 april o till Umeå i början på maj
  Kram/Marie

  SvaraRadera