fredag 4 mars 2011

Transport tre klar


Mesina-Split

28/2 Måndag Joss

Ligger nu i Calabrien för att tanka och äta tortelinis innan vi rundar upp italiens häl.
Trevlig kväll i båten med vin och Gorgonsola.och Brandts skorpor.Upp i ottan(08.30) och handlade lite mat och iväg hit.383nm kvar till Kroatien.Den som är någorlunda slängda i matematik kan ju försöka räkna ut hur lång tid det tar. Vi går snitt 6 knop. Den som först räknar ut rätt svar blir bjuden på ett glas rött på Nygatan till sommaren. Gäller inte grabbar.I

Pelle 13.50
sitter vid navigationsplatsen och lyssnar till taliensk rock. Grabbarna sitter ute under sprayhoden....det regnar lite och tyvärr ser vi inte Etna i regndiset. Vi är nu ett drygt dygn efter Kjell eftersom vi valde att stanna i Messina över natten. Ingen höjdarhamn skvalpig. Verkar svårt med trevliga hamnar i Messinasundet.

16.59
En stor flock delfiner har just besökt oss. Vi har nu ff svaga vindar men kommer enligt prognosen få full kuling på efternatten. Sydliga vindar något akter om tvärs och sjön kan bygga ända från Afrika så vi förbereder oss mentalt för en ny dust med hög sjö. Vi ser till att alla sover/vilar på sina friskift eftersom vi kommer att behöva jobba dubbelt igen när vinden ökar. Spännande igen.

19.00
Det förväntade regn och vindstyrkan har inte nått oss än så vi går för motor i nästan vindstilla hav. En svag dyning rullar in från sydost. Väldigt behagligt. Dick sover och Pelle och jag sitter och pratar om våra kära och våra vänner..Man kan ju tro att efter 1 månads segling så borde man inte ha så mycket att säga varann. Men det kommer stunder som den här när mörkret har lagt sig och vi sitter under sprayhooden och småpratar och det finns en del att surra om. Vi följer Italiens östkust ung 10 nm från land och det är ett pärlband av lyktor och lampor från byar och städer. jätteläckert.
Vi pratar om att nu är vi vid Italiens tå,nu är vi Italiens hålfot. imorron är vi vid Italiens häl. Men foten är stor (46 or tror jag )inte så små som mina pyttesmå 44(eller hur Eric och Curt).Imorron eftermiddag förväntas det blåsa 15.-20 sekundmeter men det gör inte så mycket för vi får den i häcken(båtens häck alltså).Nu går jag och sover till 24.00 när mitt nästa pass börjar .Krypa ihop i sovsäcken , läsa en stund ,släcka lampan och somna in den oskyldiges sömn .Gonatt

Pelle20.03
Läser Joss inlägg och blir glad....förtrollade stunder...förtroende och respekt...:)

Pelle Tisdag 03.53
Vinden börjar öka...vi har knappt 100 M till Italiens häl....nu tappar vi snart landkontakt ca 12 timmar. Ska trimma lite segel. Regnet har slutat och temperaturen är mild.

Pelle 22.14
Det blev en långdag på jobbet. Vi fick en ny kuling. Från syd så vi har haft halvind. Felicia har skött sig utmärkt men precis allt är blött i klädväg och det tar en evighet vad man än ska göra. Ibland har autopiloten haft svårt att hänga med så lite handstyrning hare blitt. Nu har vi rundat ”hälen” och är på väg upp i Adratiska havet

Pelle torsdag 06.55
Vi kom för två timmar sedan till xxxxx. Här ska vi klarera in Felicia och oss själva. Grannbesättningen kom just in.... återkommer

Joss 3/3 Torsdag

Efter en lång och bitvis rätt hård segling från Messina  Dessa båtar kan upplevas stora och stabila när dom ligger vid kaj men ute på havet i lite hårdare väder är det bara en barkbåt som slungas dit elemeten vill. Men efter ett par timmar så vänjar man sig med ett upprört hav. Problemet på natten är att man inte ser vågorna. Man sitter efter några timmar och dåsar bort och drömmer om varma sängen på nygatan i Umeå. Nog om detta vi angjorde Bari på Italien östkust på förmidaggen där vi skulle tanka diesel och mat. En otroligt trevlig harbormaster erbjöd oss skjuts in till supermarket och vi handlade och gick på resturang och jag tror att det är den godaste pastan jag ätit. Vi seglade vidare i mycket moderatare väder mot Lasova i Kroatien där vi ankrade för natten.vid 05.00 Upp till myndigheterna för byrokratihelvetet och sen en jättefin segling in till Split där våra vänner i team 2 anslöt sig. Kort promenad i den gamla sekelskiftesstaden och en utsökt Wienersnisel med pomfritt.O så gott efter all tortelinis ombord. Nu blir det kojning och vi åker till Marseille på Måndag så vi får tre slappardagar här. Vi får se vad vi hittar på. Nästa resa blir till Grekland med en Bavaria 45.

Joss
verkar som om mina telefoner har chrashat är det någopt brådskande ring pelles telefon
står under kontakter på bloggen .

Pelle fredag 12.15
Vi har tyvärr lite svårigheter att lägga in bilder prövar igen senare....nu en kall öl och två välförtjänta liggdagar med besök i Splitt  mm, Allt beröm till min besättning som fungerat perfekt.

1 kommentar:

 1. Tjenare grabbar, men speciellt Joss.

  Kul att läsa om era äventyr...

  Håll modet uppe, med gott mod och god mat så är nästan allting överkomligt.

  Man blir dock lite avundsjuk på er ibland, men jag har en tvåveckors styrning i Kroatien inbokad så jag är ganska nöjd.

  / Roger N

  PS! Vad menar du Joss... 383nm till Kroatien och 6 knop, borde ta ca 64 timmar. Men du behöver inte bjuda mig på vin, jag tar gärna en öl istället :-)

  SvaraRadera