lördag 16 juli 2011

Port Napolion - La Madalena (Sardinien)

Port Napolion - La Madelena (Sardinien)

Efter flyg, buss och taxi kom vi fram till Port Napolion vid fem. Möttes av Johan och Andreas. Snabbt in med vår packning i 43 fotaren. Per och Anders tog Navigarebilen för att bunkra. Jag gick igenom båten som är helt ny för oss. Väldigt trevlig och har fina linjer. lite smågrejer som behöver fixas. Sedan hade vi förhoppningar att kunna se VM fotbollen uppe på restaurangen men ingen sändning i Franska kanaler. Bjöd ner Johan och Andreas på en whiskey och vi hade fint surr. Gribbfilernafilerna (vindprognosen) säger fina vindar från nordväst.

Fin sömn i en sval båt och efter frukost hade vi ytterligare lite problem som behövde fixas men vid elva kom vi iväg. Nu pep det i rejält och vi hade över 20 m/s i den muddrade kanalen ut på öppet vatten. Sedan fick vi falla av och rullade ut drygt halva genuan. Oj vad det gick. Rekordet en surf i nästan 15 knop.

Nu är klockan 20:35 solen är på väg ner och vinden är nere i 10-12 m/s. Vi rullar friskt i den kraftiga sjön men hon sköter sig bra och nu klarar auotopiloten att styra. Enligt prognosen ska vinden successivt avta under natten och morgondagen.

21:15 Pelle igen
Åter en solnedgång i havet. Går nog inte att bli blas'e på denna upplevelse. Fullmånen är redan uppe och det blir en fin natt. Vi har ingen bimini (solskydd) och jag har slarvat med solskydd i ansiktet. Ser ut som en stoppsignal!! Skönt med svalkan som kommer nu när solen gått ner. Pratade med Lisa idag som seglar i Stockholms skärgård och dom har det fint och lär sig sin nya båt.

06:48. Pelle
Vi har nu drygt 100 M kvar av de totala ca 250 som denna etapp kommer upp i "fågelvägen". Ff akterlig vind i storleksordningen 12-14 m/s. Vi sa just till varandra Anders och jag vid vaktbytet att detta är nog vår bästa långa segling under säsongen. Visserligen rullar det kraftigt eftersom vi har snudd på läns men farten är god. Vi har varit tvungna att köra motorn några halvtimmar för att spänningen närmat sig. 12,0 V. Lanternor, kylskåpet och inte minst autopiloten under dessa förhållanden tar mycket ström Nätterna har varit behagligt svala om jag jämför med förra veckans segling i Grekland. Just nu kom några "monstervågor" då vi rullar 20 grader åt babord och styrbord. Då får man hålla i sig och iPaden fast man sitter ner.

Joss Fredag

Återigen är jag på gång i Medelhavet.Snabba beslut att åka ner.
Har haft Mina första vakter och är ledig just nu .Kl är 16 oo och vi har ung 5 timmar till La Madelena som skall bli rolig att återse.Just nu ropar Per att delfiner siktats så jag avbryter för att hälsa på dom.Et helt Stim var det och det är alltid skoj att träffas.
Det har varit en fantasktisk fin segling so Far.Undanvind hela vägen.Värmen börjar bli tryckande och jag undrar hur hett det är i hamn.Men dom har väl en kall öl där.

1 kommentar:

  1. Ha det så kul och njut! Ser på matchen mellan Japans och USAa damer. 1-1 just nu, 89 min. Take care!
    mvh Linnea

    SvaraRadera