lördag 22 mars 2014

Vart tog Caribien vägen?

Här har Dick och jag en fikapaus under bilresan mellan flygplatserna
Olle åkte hem (tack Olle för fina veckor och rätt mycket bis) och Dick anlände till st Lucia efter diverse problem. Vi kom inte iväg förrän vid fyratiden. Återigen så himla bra segling trotts vår beväxta botten. Olles drillning av mångfalden av trimmöjligheter har gjort nytta och inte minst Bernt är aktiv med så många trimmtampar som möjligt. Vi anlände till Le Marine på Martinique vid niotiden. För första gången visade Navionicskorten helt fel avseende inseglingen men så det blev sakta...sakta insegling.
Timingen var dock god och Petter anlände från Paris samtidigt som vi knöt fast tamparna vid plats 78 i marinan. Med två jettlegare så blev det en tidig kväll.
Idag har vi klarerat in och gjort lite promenader i området och vi undrar bara....VART ÄR VÅRT ÄLSKADE CARIBIEN???
I stort bara vita...ingen som utfött och i långsamt behagligt tempå möter en på morgonen med ett god morning How are yuo...svårt med engelskan...fina vägar...fina flerfamiljshus som hämtade från vilken fransk stad som helst...
Ok det kanske bara är här i detta område med sin stora marina och många båtar från alla håll i världen. Får se mer av ön och rapportera men just nu känns det som vi lämnar lite av det härliga som södra Caribien bjudit på under våra månader här.

Lite senare.
Har vandrat runt i bynsom hamnen ligger i och behöver modifiera bilden lite men visst är det skillnad mot södra Caribien. Det verkar stämma att ju längre norrut vi kommer nu så blir samhället mer likt vårt Europa eller Amerika. Ännu bra att vi ägnad huvuddelen av vår tid här till segling mellan Trinidad och sr Lucia...:)
Pelle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar