tisdag 10 december 2013

Imorgon med flyg ner till en "Atlanthamn"

En gammal bild från Loutra i Cykladerna.
Imorgon sticker vi ner för några veckor över jul i Las Palmas. Flera båtar vars besättning jag känner till ligger där över vintern eller förbereder en atlantkrossning. Kommer nog att häcka en del på sailors bar i den fina hamnen (när Ewa solar). Ett mycket speciellt ställe där det nästan alltid den här tiden på året sitter besättningar med WiFi påslagen och kollar gribbfiler med vindinfo för de närmaste dygnen. För de flesta handlar det om att vara nära något man drömt om under många år. Mycket surr och definitivt  spänning och förväntan i luften.

Det känns nu att det börjar närma sig att återuppta vår avbrutna segling. "Att-göra-listan" fylls på successivt. Futuran kommer att vara uthyrd någorlunda under december och januari/februari så vi hoppas få in lite pengar för underhåll och kompletteringar av utrustning. Alla flygbiljetter är bokade och lite prylar är inhandlade. Det är påtagligt vad utrustning är dyr i Caribien i förhållande till Sverige. Vi märkte samma fenomen när vi hade båten i Grekland.

Vi har lite inbokade vänner och familjemedlemmar som kommer ner och seglar med oss några veckor men det finns ff plats för fler under april.
Återkommer med lite intryck från sailors bar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar