tisdag 26 februari 2013

Skillnader...

Ligger kvar här i Rodny bay Marina på St Lucia. Eftersom kommer men i kontakt med fler och fler seglare från alla hörn i världen. Bredvid oss ligger t ex ett par från Hawaii och som seglat hit via röda havet och Europa. Att träffa och lite lära känna nya människor är en av de bästa med detta liv. Det handlar inte bara om seglare utan även innevånare på öarna. Genomgående så ligger man här långa perioder på varje ställe. Det handlar ofta om veckor och ibland mer ändå. Sedan finns en kategori som ligger mer eller mondre konstant i samma hamn. När man seglar en "vanlig" semestersegling hemma rör man sig ju ofta varje dag och kanske ligger kvar någon enstaka extradag på ett ställe.

Vädret är väldigt konstant. Omkring 25 grader varmt...ofta lite moln och nästan varje dag någon regnskur. Vinden är också rätt konstant ost till ostnordost. Det gör att du dessutom har bra sjölä på västsidan av öarna och fin atlantsegling mellan öarna.

Vi kommer troligen att byta hamn i slutet på veckan och gå något söderut. Vi har maildialog med vd:n för vårt nya charterbolag för att klara ut en del praktiska frågor inför Futurans charterperiod. Bernt och jag har hittat bra flyg hem till Stockholm den 28/3. Nu lyssna på skid-VM via radioappen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar